Na de kennismaking gaan we verder met jouw vraag. Waar zit je mee, waar wil je mee aan de slag? Waar komt het vandaan, wat wil je dat er verandert en hoe kan je dat bereiken?

Ik benader jouw vraag vanuit denken, voelen en doen: gedachten, emoties en gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook kan het nodig zijn om naar het systeem te kijken: je relatie, je gezin, je werk of een ander systeem waarvan je onderdeel bent. Wat is er met de onderlinge dynamiek aan de hand?

Met gesprekken en oefeningen gaan we samen kijken wat jou het beste helpt.

Theepot

Methodes

Ik maak onder andere gebruik van de volgende methodes:

 • Innerlijke Verdeeldheid
  Jouw persoonlijkheid bestaat uit verschillende delen die allemaal op een andere manier naar de wereld kijken. Welk delen van jouw persoonlijkheid voeren in een bepaalde omgeving de boventoon, welk delen blijven te veel op de achtergrond en wat betekent dat dan voor jou? Het geeft inzicht in je gedrag en eventuele patronen en hoe je die kan doorbreken.

 • RET (Rationeel Emotieve Therapie)
  Als je te maken hebt met angsten, vaak conflicten hebt of negatieve of sombere gevoelens, dan is dit vaak terug te leiden naar de betekenis die jij (onbewust) aan een bepaalde gebeurtenis geeft. Door jouw gedachten, aannames en overtuigingen te onderzoeken en uit te dagen, kun je die betekenis veranderen, waardoor ook jouw negatieve emoties zullen afnemen.

 • ACT (Acceptance and Commitment Therapie):
  ACT gaat ervan uit dat tegenslagen en negatieve gedachten en gevoelens bij het leven horen en heeft als doel de psychologische flexibiliteit, of de persoonlijke veerkracht, te vergroten. Acceptance staat voor aanvaarding van alle gevoelens en gedachten, dus ook de ongewenste. Commitment staat voor jezelf verbinden aan jouw eigen waarden, de dingen die voor jou van wezenlijk belang zijn. Met behulp van ACT leer je op een andere manier omgaan met de obstakels in je leven, zodat ze je minder belemmeren en je meer energie overhoudt voor de dingen die echt belangrijk zijn voor jou.

 • Systemisch werk
  Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving of relaties. Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen en patronen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling of in bepaalde relaties.

 • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  NLP stelt je in staat om te begrijpen wat je bezielt, denkt, voelt en doet en hoe je vat krijgt op het dagelijks leven in de wereld om je heen. Hoe regeer jij op de wereld om je heen en hoe zou je dat effectiever kunnen doen?

 • Geweldloze Communicatie
  Een manier van communiceren waarbij je jezelf eerlijk en helder uitdrukt en tegelijkertijd de ander met respect en empathie tegemoet treedt. De manier waarop je communiceert heeft veel invloed op je relaties en op het vervullen van je behoeften en is daardoor zeer de moeite waard om te onderzoeken, als je tegen problemen aanloopt in bepaalde relaties, zowel op het werk als privé.

Maak een afspraak

Ik kom graag met je in contact.

Privacy akkoord *

Tarieven

 • Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
 • Een coaching/counseling-gesprek voor particulieren duurt 60 tot 90 minuten en kost € 80,- per uur. Voor coaching van werknemers wordt een offerte op maat gemaakt. Hoeveel gesprekken er nodig zijn, hangt af van wat er speelt en hoeveel je wilt veranderen. Bij het kennismakingsgesprek kan ik hier een inschatting van maken.